flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася презентація результатів моніторингу веб-сайтів українських судів

02 червня 2017, 14:51

Представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України 31 травня 2017 року взяли участь у презентації результатів моніторингу веб-сайтів українських судів, який проводився Інститутом розвитку регіональної преси.

Моніторинг здійснено за 2015-2016 роки з метою визначення кількісних і якісних характеристик поточного рівня інформаційної відкритості відповідно до вимог чинного законодавства України з питань оприлюднення інформації в мережі Інтернет про діяльність судів та забезпечення громадян поточними відомостями про судові справи.

Дослідження зображує динаміку зростання рівня відкритості веб-сайтів судів, розміщених на Єдиному веб-порталі Судової влади: http://old.court.gov.ua/, а також ступінь інформаційної доступності окремих веб-сайтів судів, що функціонують паралельно. Проведена робота дала змогу скласти загальний рейтинг інформаційної відкритості судових веб-сайтів.

Крім того, на заході йшлося про можливість такого моніторингу і для веб-сайтів органів судової влади.

Участь у презентації також взяли представники органів судової влади і суддівського самоврядування, судді, представники Верховного Суду України, вищих спеціалізованих, апеляційних судів та інші.

Презентацію моніторингу організовано спільно Інститутом розвитку регіональної преси та Проектом РЄ «Підтримка впровадженню судової реформи в України».

Довідково:

Проект «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» імплементується завдяки фінансовому внеску Уряду Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії і є продовженням роботи, розпочатої Радою Європи стосовно питань реформування судової системи України. Його метою є подальше наближення української системи правосуддя до стандартів та рекомендацій Ради Європи.